Україна

Уряд спростив отримання статусу учасника бойових дій


Уряд спростив отримання статусу учасника бойових дій

Згідно з нововведеннями, затвердженими постановою, військові, котрі служили або служать в Силах безпеки та оборони, тепер звільнені від обов’язку особисто займатися пошуком та збором необхідних документів для отримання статусу УБД

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови, що значно полегшує отримання статусу учасника бойових дій для певних категорій громадян.Про це інформує пресслужба Міністерства у справах ветеранів

Відтепер захисники та захисниці більше не мають самостійно шукати та збирати необхідні документи для отримання статусу УБД. Відповідальність покладено на спеціальні комісії, що ухвалюють рішення про надання статусу.

Згідно з даними Міністерства, впровадження електронного кабінету в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни значно полегшить доступ до необхідної інформації для заявників, секретарів комісій та адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг.

Також передбачено можливість подання заяв як у паперовій, так і в електронній формах, залежно від категорії осіб.

У відомстві наголосили, що ці зміни спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій та підвищення ефективності адміністративних процесів у сфері ветеранської політики.

Нагадаємо, парламент ухвалив закон про електронний реєстр військовозобов’язаних Оберіг та автоматичне отримання посвідчення УБД.

Без осетра, спаржі та яєць по 17 грн: як змінюють харчування військових

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button