Україна

Уряд скоротив термінове оформлення паспорта громадянина до семи днів


Уряд скоротив термінове оформлення паспорта громадянина до семи днів

Відтепер в Україні скорочено строк із десяти до семи робочих днів термінове оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина.

Кабінет Міністрів скоротив з 10 до 7 робочих днів строк термінового оформлення та обміну паспорта громадянина України. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничуку вівторок, 15 жовтня.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Так, відтепер скорочено строк із 10 до 7 робочих днів надання адміністративної послуги органами та підрозділами Державної міграційної служби України термінового оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого) та обміну паспорта громадянина України, крім оформлення паспорта громадянина України вперше.

Окрім цього, Мельничук зауважив, що перелік адміністративної послуги доповнено послугою з одночасного оформлення (зокрема замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Нагадаємо, у червні президент України Володимир Зеленський підписав закон Про внесення змін до деяких законів України щодо надання окремих адміністративних послуг громадянам України, у тому числі за кордоном.

Дорогий документ: скільки тепер доведеться платити за закордонний паспорт

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + seventeen =

Back to top button