Україна

Уряд скасував обмеження зарплат для членів правління держбанків

Кабмін скасував введене на час карантину обмеження заробітних плат членам правління держбанків. Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу, 16 вересня, з доопрацюванням в одноденний термін, інформує 1NEWS з посиланням на БізнесЦензор.

“Це питання, які регулюють питання виплати заробітної плати членам правління Приватбанку, Укрексімбанку і Ощадбанку”, – зазначив міністр охорони здоров`я Максим Степанов.

“Зазначені зміни, за інформацією, наданою Міністерством фінансів, пов`язані з тим, що існуюче на сьогодні обмеження місячних виплат винагороди і заробітної плати членам органів управління банків на час карантину … створює для державних банків значний операційний і стратегічний ризик”, – додав міністр.

Раніше повідомлялося, що НБУ відновив рівень зарплат після визнання Конституційним Судом неконституційними введених на період карантину обмежень зарплат топ-менеджерам держпідприємств на рівні 47 тис. грн на місяць.

28 серпня Конституційний Суд за зверненням суддів Верховного Суду скасував положення закону “Про державний бюджет на 2020 рік”, якими був обмежений максимальний розмір виплат суддям, чиновникам і топ-менеджерам державних підприємств.

 

 

 

Back to top button