Україна

Уряд підтримав законопроект про використання канабісу в медицині

Уряд підтримав законопроект про використання канабісу в медицині

Фото: facebook.com/viktor.liashko

Уряд підтримав законопроект про використання канабісу в медицині

Важливим завданням цих ліків є полегшення болю та страждань тяжкохворим і паліативним хворим, зокрема онкологічним хворим, пацієнтам з ВІЛ.

 

Кабмін України проголосував за врегулювання обігу рослин роду конопель – канабісу в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко у Facebook.

 

Препарати з канабісом застосовуватимуть для лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни.

 

“Ми розуміємо кількість людей, які потребуватимуть медикаментозного лікування в результаті цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати. Тому вже зараз ми підготували законодавчий ґрунт для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва”, – сказав Ляшко.

 

За його словами, медичний канабіс містить каннабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не є ефективним у рекреаційному вживанні.

 

“Водночас ми все одно пропонуємо встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом і реалізацією препаратів, розуміючи чутливість цього питання в суспільстві, і готові поступово розвивати цю галузь, показуючи результати лікування та допомогу українським пацієнтам. Не імпортувати, а робити наше, українське”, – наголосив чиновник.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button