Україна

Уряд передумав і дозволив ходити без масок у парках і скверах

МОЗ внесло зміни в урядову постанову

Згідно зі змінами до урядової постанови, масковий режим не передбачений у парках і скверах.

Відповідну інформацію уточнює міністерство охорони здоров’я України, – інформує 1NEWS.

“У МОЗ внесли зміни до постанови від 22 березня 2021 р. № 230 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236“, якими визначили конкретний перелік місць обов’язкового носіння масок у регіонах „червоної зони“ епіднебезпеки. Так, згідно з цими змінами, масковий режим не передбачений у парках і скверах, як це помилково зазначили у своїх новинах деякі ЗМІ”, — зазначили у МОЗ.

Повідомляється водночас, що носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1 метр.

Кабінет міністрів України цього тижня затвердив зміни до постанови про карантин, згідно з якими заборонено на територіях загального користування в “червоній” зоні перебувати без масок.

Згідно з текстом документа, в “червоній” зоні забороняється перебувати на “територіях загального користування” без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Джерело: УНН

 

Back to top button