Україна

Уряд обіцяє підвищити середню пенсію в Україні до 7000 гривень

Міністр соціальної політики розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази

Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, – інформує 1NEWS.

Лазебна зазначила, що у підході до пенсійного забезпечення потрібно насамперед змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію.

Міністр розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.

“Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину. Добре, якщо у людини нарешті з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат”, — сказала Лазебна.

Також вона зазначила, що її відомство активно працює з Міністерством цифрової трансформації над запровадженням електронних сервісів у соціальній сфері — 125 послуг можна буде отримати онлайн.

Джерело: УНН

Back to top button