Україна

Уряд не планує вводити повний локдаун в Україні

Кабінет Міністрів не планує вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Бізнес і громадські заклади можуть працювати навіть у «червоній» зоні, якщо всі відвідувачі та працівники повністю вакциновані. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє 1News.

«Ми не плануємо вводити повний локдаун по всій країні та зупиняти економіку. Але, як сказав цього тижня Президент: єдиною альтернативою локдауну є масова вакцинація. Закликаю людей не чекати «червоних» зон у своїх регіонах, а піти й зробити щеплення зараз», – наголосив він.

За словами прем’єр-міністра, зараз Україна зіштовхнулася з найбільшими викликами за весь час пандемії. Фіксується надвисока кількість важких випадків і госпіталізацій. 5 областей перейшли в «червону» зону епідемічної небезпеки, ще декілька можуть потрапити туди найближчими днями.

«Ми постійно підключаємо нові лікарні та збільшуємо кількість лікарів, які протидіють коронавірусу. Проте 94,2% госпіталізованих з COVID-19 за тиждень були невакциновані. Ці цифри говорять самі за себе. Вакцинація рятує життя», – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявлено майже 19 000 нових хворих на коронавірус. При цьому за добу вакцинувались  проти COVID-19 226 587 людей.

Back to top button