Україна

Уряд Чехії знову виділить понад $21 млн на підтримку економіки України


Уряд Чехії знову виділить понад $21 млн на підтримку економіки України

Минулого року було виділено таку ж саму суму, 500 мільйонів крон, на проєкти в рамках гуманітарної, економічної допомоги та на розвиток України.

Прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала заявив, що цьогоріч Чехія виділить 500 млн крон (понад 21 млн дол.) у якості гуманітарної підтримки, підтримки програм розвитку та на економічну допомогу Україні. Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

“За перші шість місяців цього року вже витрачено приблизно половину цієї суми. Чеські фірми постачатимуть, наприклад, водоочисні установки та обладнання для хірургічних кабінетів чи реабілітаційних центрів Дніпропетровської області”, – зазначив він.

Фіала додав, що минулого року було виділено таку ж саму суму, 500 мільйонів крон, на проєкти в рамках гуманітарної, економічної допомоги та на розвиток України. В її рамках Чехія сприяла розмінуванню постраждалих від війни сільськогосподарських територій у Харківській, Херсонській і Сумській областях.

Також прем’єр-міністр Чеської Республіки розповів, що компанія GENTEC з Брно, яка працює у сфері постачання енергетичних технологій, зокрема когенераційних установок, виграла в міжнародних тендерах і поставила в Україну 30 когенераційних установок на суму понад 400 мільйонів крон (майже 17 млн дол.).

За його словами, загалом чеські компанії підтримують Україну з самого початку повномасштабного російського вторгнення. Уже в перший рік вони почали налагоджувати контакти з новими партнерами, їздити в Україну з діловими місіями. До відновлення України, в тому числі завдяки підтримці уряду, долучаються дедалі більше чеських фірм. Вони беруть участь у конкурсах на державні замовлення і отримують контракти завдяки своїй експертизі.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Чехія до кінця 2024 року поставить Україні приблизно 500 тисяч боєприпасів у рамках своєї ініціативи.

Також повідомлялося, що Чехія приєдналася до коаліції безпілотників для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button