Україна

УПЦ МП зберігає єдність із Москвою – ПЦУ

УПЦ МП зберігає єдність із Москвою – ПЦУ

Фото: Радио Свобода

Митрополит Епіфаній

Незалежність в управлінні церквою була оголошена ще 1990 року, тому нічого нового на Соборі не було проголошено, вважають у ПЦУ.

 

Глава ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що УПЦ Московського патріархату продовжує зберігати єдність із московським патріархом Кирилом (Гундяєвим). Її заява про незалежність – лиш брехливий маневр для зміни ставлення українського суспільства до себе. Про це Епіфаній сказав у суботу, 28 травня, в ефірі телемарафону.

 

“Незалежність і самостійність в управлінні церквою була оголошена ще в 1990 році, так що нічого принципово нового на вчорашньому Соборі не було проголошено. Але ще не опубліковано остаточне рішення цього Собору. Ми закликали наших колег з УПЦ МП до діалогу, і ми закликаємо до більш рішучих дій”, – сказав він.

 

За словами Епіфанія, “все, що було оголошено у всіх ЗМІ, не відповідає дійсності”.

 

“Мета Собору – зберегти статус-кво і змінити статус до себе українського суспільства без розриву відносин із РПЦ, з главою Московського патріархату Гундяєвим. Але сьогодні ми чули коментарі, наприклад, головного дипломата РПЦ Іларіона Алфеєва, який сказав, що єдність між РПЦ зберігається, – і буде зміцнюватися. На жаль, ми побачили з рішень цього Собору, що вони надалі зберігають єдність із “вбивцею”, патріархом Кирилом, який благословляє вбивати українців”, – відзначив Епіфаній.

 

Він також зазначив, що УПЦ МП не відновила відносин із Вселенським патріархом, натомість підтвердила свої попередні рішення про припинення спілкування з ним.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button