Україна

Уповноважений з прав людини засудила гомофобний плакат, що з’явився в Житомирі

У м. Житомир невідомі особи розмістили на опорах ліній електропередач повідомлення гомофобного змісту із закликами до вчинення злочинів на ґрунті нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації. Уповноважений ВРУ з прав людини звернулася до керівництва Національної поліції України та Житомирського міського голови щодо перевірки вищезазначеного факту та внесення відомостей до ЄРДР, повідомила 1News прес-служба Омбудсмана.

фото 1News

Людмила Денісова наголосила на неухильному дотриманні та виконанні законодавства. Зокрема, статті 24 та 68 Конституції України, статті 7 Загальної декларації прав людини, статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і Протоколу № 12 до цієї Конвенції, які забороняють дискримінацію за будь-якою ознакою, а також передбачають обов’язок держави вживати всіх можливих заходів для запобігання та протидії цьому явищу.

«Забезпечення рівності прав і свобод представників ЛГБТІ-спільноти як однієї з найбільш вразливих категорій громадян перебуває на постійному контролі Омбудсмана», – говориться у повідомленні прес-служби.

Житомирські ЗМІ повідомляють, що листівки з подібними гомофобними закликами розвісили також по місту.

Back to top button