Україна

Умєров заявив про “добрі новини” щодо далекобійної зброї


Умєров заявив про добрі новини щодо далекобійної зброї

Також міністр повідомив про активне тренування та укомплектування бригад ЗСУ стратегічного резерву.

Міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі в Лондоні і заявив про “добрі новини” щодо далекобійної зброї. Про це він написав у Facebook в четвер, 10 жовтня.

“До кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90. Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем – ворог відчує це на полі бою. Британія також активно працює над тренуванням та укомплектуванням наших бригад стратегічного резерву”, – заявив міністр.

Умєров з британським колегою домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, профінансованих за рахунок заморожених російських активів.

“Ключове питання – інвестиції в українську оборонну промисловість. Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання — розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК. Окремо поінформував британського колегу про План перемоги президента Володимира Зеленського, зокрема в частині оборони”, – зазначив він.

Також Умєров наголосив, що “Велика Британія діє на випередження, забезпечуючи наших воїнів необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни” і назвав це прикладом для інших партнерів України.

Раніше в ОП заявили, що офіційне оголошення про дозвіл Заходу на далекобійні удари по російській території буде вже після самих ударів.

Київ отримає дозвіл на удари вглиб РФ до початку зими – глава МЗС Британії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + two =

Back to top button