Україна

Умєров розповів про результати Рамштайну


Умєров розповів про результати Рамштайну

Під час 20-го засідання в форматі Рамштайн коаліція країн партнерів продемонструвала свою єдність та активність в допомозі Україні.

Пріоритетними темами під час ювілейного засідання Контактної групи з питань оборони України були боєприпаси, системи ППО, винищувачі F-16, а також дрони. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

За його словами, під час 20-го засідання в форматі Рамштайн коаліція країн партнерів продемонструвала свою єдність та активність в допомозі Україні.

“Боєприпаси – те, чого критично потребують наші воїни. Вони будуть! Це була головна тема засідання. Партнери заявили про пакети допомоги, в які входять артилерійські снаряди 155 мм, 152 мм, 105 мм, та інші. Вдячні партнерам за те, що по всьому світу шукають та знаходять боєприпаси, які так необхідні для відсічі агресора”, – зазначив Умєров.

Міністр оборони додав, що також буде більше ракет для систем протиповітряної оборони.

“ППО, щоб захистити наші міста, щоб захистити наших воїнів від російської авіації, яка скидає КАБи на наші позиції. Буде більше ракет для наших систем протиповітряної оборони. Я вдячний міністру оборони Німеччини, який зазначив, що небо над Україною належить українцям. Тому наше спільне завдання – забезпечити перевагу України в повітрі”, – заявив Умєров.

Окрім цього, як зазначив він, триває робота по наданню Україні F16, до цього процесу залучені США, Данія, Бельгія, Нідерланди, Румунія та іншими, щоб літаки були в Україні якнайшвидше.

За словами Умєрова, також до дронової коаліції приєдналися і зробили перші внески кілька нових країн.

“Першими результатами цієї коаліції стануть перші поставки дронів в Україну вже в березні. Також обговорюємо можливість інвестицій в українське виробництво тих БПЛА, які вже показали свою ефективність на полі бою”, – зазначив міністр.

Також він повідомив, що обговорив з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном та Міністром оборони США Ллойдом Остіном посилення української ППО та далекобійні засоби ураження.

“Сьогодні наша команда мала окрему зустріч з секретарем Остіном та генералом Брауном. Обговорили план України на 2024 рік, будівництво фортифікацій, посилення української ППО, надання засобів радіоелектронної боротьби. Окремим пунктом стали далекобійні засоби ураження”, – розповів Умєров.

Також міністр оборони України провів низку двосторонніх зустрічей з представниками Німеччини, Швеції, Греції, Франції, Болгарії, Словаччини, Португалії.

Нагадаємо, попереднє засідання Контактної групи з питань оборони України пройшло у лютому.

“Україні не дадуть програти”. Ювілейний Рамштайн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button