Україна

Умєров розповів, до чого домовилися на Рамштайні


Умєров розповів, до чого домовилися на Рамштайні

Міноборони визначило п’ять кластерів, які потребуватимуть першочергової уваги: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка.

Міністр оборони Рустем Умєров підбив підсумки 15-ої зустрічі у форматі Рамштайн і повідомив, що домовились із партнерами започаткувати ініціативу створення Capabilities Coalition (Коаліція спроможностей).

“Головна мета – підготовка Сил оборони України майбутнього”, – відзначив Умєров.

За його словами, для цього Міноборони визначило п’ять кластерів, які потребуватимуть першочергової уваги: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка.

Умєров закликав партнерів продовжувати підтримувати Україну та окреслив пріоритетні потреби. За його словами, партнери вкотре підтвердили свої зобовʼязання щодо підтримки України.

“Вдячний учасникам за непохитну підтримку України. Наша армія навіть після дев’ятнадцяти місяців запеклих боїв залишається високомотивованою, і український народ не має наміру здаватися”, – додав міністр.

Умєров окремо наголосив, що Україна, Естонія та Люксембург запустили ІТ-коаліцію в рамках формату Рамштайн.

Завдання ІТ-коаліції – забезпечити захищену та стійку ІТ-інфраструктуру для Міністерства оборони України та Сил оборони, яка дасть змогу Україні бути більш ефективною на полі бою. Країни-партнери надаватимуть підтримку Силам оборони у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

“Наша ціль – створити єдину цифрову екосистему бойового управління та управління оборонними ресурсами для Сил оборони”, – пояснив міністр.

Він також сказав, що результатом має стати краща координація, більш ефективне застосування Сил оборони та використання спроможностей, наданих країнами-партнерами.

Окрім того, Умєров розповів про низку продуктивних зустрічей з міністрами оборони в рамках зустрічі у форматі Рамштайн.

Він подякував колегам із США, Великобританії, Румунії, Литви, Данії, Швеції, Словаччини та Норвегії за змістовні розмови. Умєров висловив сподівання, що результати цих зустрічей незабаром будуть відчутні для наших воїнів на фронті.

Нагадаємо, сьогодні у Німеччині почалося засідання в форматі Рамштайн. Для для Рустема Умєрова на посаді міністра оборони України воно стало першим.

Раніше глава Міноборони США запевнив Україну, що союзники налаштовані на подальше нарощування бойового потенціалу та рівня підготовки ЗСУ, а також підкреслив, що Захід робитиме все можливе для перемоги України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button