Україна

Умєров – Остіну: ЗСУ повинні мати право бити по РФ


Умєров - Остіну: ЗСУ повинні мати право бити по РФ

Росія продовжує застосовувати керовані авіабомби по всій лінії фронту, зазначив глава Міноборони.


Міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський провели переговори з головою Пентагону Ллойдом Остіном. Про це глава Міноборони повідомив у Twitter в середу, 29 травня.
 
За його словами, під час переговорів було обговорено поточну ситуацію на фронті. Головнокомандувач ЗСУ доповів про ситуацію на полі бою.
 
Міністр оборони поінформував американського колегу про мобілізацію та відновлення бойових бригад. Окрему увагу сторони приділили питанню постачання Україні протиповітряної оборони та боєприпасів.
 
“Росія продовжує застосовувати керовані авіабомби по всій лінії фронту. Я також наголосив, що Україна повинна мати право завдавати ударів по території противника”, – розповів Умєров.
 
Нагадаємо, наразі вже десять країн ЄС виступили за те, щоб дозволити Україні використовувати їхню зброю для завдавання ударів по території Росії. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни Альянсу дозволити України бити по російській території західною зброєю. У США позиція щодо ударів американською зброєю по російській території не змінилася: це “не заохочується”.

Рішення перезріло: чому треба дозволити удари по РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button