Україна

Умєров обговорив з учасниками IT-коаліції асиметричні відповіді РФ


Умєров обговорив з учасниками IT-коаліції асиметричні відповіді РФ

Засоби дистанційного керування кулеметними турелями, система ситуаційної обізнаності DELTA, вже працюють і мають успіх.


Перемогу України на полі бою забезпечать асиметричні відповіді, які можливі завдяки технологіям. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook в середу, 29 листопада.
 
“Був радий вітати військових аташе країн-партнерів по IT коаліції, яку ми створили задля технологічного посилення української армії. Наш ворог має перевагу у кількості військових, у техніці, снарядах, гарматах, але нашу перевагу забезпечать асиметричні відповіді, які можливі завдяки технологіям”, – наголосив глава Міноборони.
 
За словами Умєрова, такі інновації, як засоби дистанційного керування кулеметними турелями або система ситуаційної обізнаності DELTA, вже працюють і мають успіх.
 
Міністр також висловив сподівання, що за допомогою міжнародних партнерів в IT-коаліції Україна зможе винайти, протестувати та застосовувати технології більше і швидше, щоб нищити противника.
 
Крім того, Умєров відзначив, що системи ситуаційної обізнаності, сучасне програмне забезпечення, засоби дистанційного керування – це інновації, які дають перевагу на полі бою під час “війни майбутнього”, що триває в Україні.
 
ІТ-коаліція – це спеціальна група держав у рамках Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн) під керівництвом Естонії та Люксембургу, яка зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони та ЗСУ у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Учасниками ініціативи є шість держав (Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Латвія, Литва), невдовзі має доєднатися ще Ісландія.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що українські військові дуже розумно використовують новітні технології, що дає перевагу над російськими загарбниками на полі бою.

Днями віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що в Україні з’явиться Армія роботів й Армія РЕБ (радіоелектронної боротьби).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button