Україна

Умєров і Остін обговорили пріоритети безпекової допомоги


Умєров і Остін обговорили пріоритети безпекової допомоги

Шеф Пентагону надав оновлену інформацію про прогрес у створенні коаліцій сил та засобів в межах контактної групи з питань оборони України.

Міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим. Про це напередодні повідомив Пентагон.

Вказано, що міністри обговорили останню інформацію про ситуацію в Україні та пріоритети безпекової допомоги для нашої країни.

Водночас Остін також надав оновлену інформацію про прогрес у створенні коаліцій сил та засобів в межах контактної групи з питань оборони України та планування майбутніх зустрічей групи.

“Обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у кінці грудня американський пакет військової допомоги Україні буде останнім, якщо Конгрес не схвалить додаткову фінансування.

Тим часом у американському Сенаті заявили, що питання подальшого надання допомоги Україні буде вирішуватися вже наступного року.

Раніше Білий дім закликав Конгрес США не зволікати з ухваленням рішення щодо нової допомоги Україні. Там підкреслили, що перемога Росії означатиме загрозу усьому світовому порядку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button