Україна

Укрзалізниця закупить 100 нових пасажирських вагонів

Укрзалізниця завершила переговорну процедуру з Крюківським вагонобудівним заводом щодо поставки 100 нових пасажирських вагонів, повідомляє 1NEWS з посиланням на ЕП.

Загальна сума контракту складе більш ніж 3 млрд грн. Про це йдеться на сторінці Прем’єр міністра Дениса Шмигаля.

“Це дозволить підтримати українське вітчизняне виробництво, сприятиме відновленню промисловості і водночас дасть можливість продовжити оновлення рухомого складу залізниці”, – написав він.

14 червня “Укрзалізниця” оголосила переговорну процедуру на 3 млрд грн щодо постачання 100 пасажирських вагонів з єдиним учасником – “Крюківським вагонобудівним заводом”.

За повідомленнями ЗМІ, спочатку “Укрзалізниця” проводила конкурентний тендер, але замовника звинувачували в тому, що він прописав технічні вимоги під продукцію єдиного виробника – того ж “Крюківського вагонобудівного заводу”.

Тоді до “Укрзалізниці” зверталися виробники з проханням переглянути технічні вимоги на вагони, аби участь в тендері могли взяти європейські компанії. Також на тендер подала свою пропозицію китайська CRRC. Але “Укрзалізниця” відхилила з торгів усіх конкурентів “Крюківського вагонобудівного заводу” та скасувала торги через відсутність конкуренції.

Після цього було прийнято рішення про закупівлю за договірною процедурою від однією компанії.

 

 

Back to top button