Україна

«Укрзалізниця» визнала, що видавала співробітникам паперові маски: але це було місяць тому

«Укрзалізниця» визнає, що на початку дії карантину 12 та 13 березня регіональна філія Південна Залізниця у зв’язку із дефіцитом захисних масок самостійно виготовила для працівників локомотивного депо «Кременчук» паперові маски. Однак вже з 14 березня залізничники були повністю забезпечені захисними масками, закупленими у виробників, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу підприємства.

фото “Обозреватель”

Таким чином «Укрзалізниця» називає фейком інформацію, яка з`явилась у соціальних мережах нібито про те, що працівники депо «Кременчук» отримали паперові маски самостійного виготовлення.

«Працівники локомотивного депо «Кременчук» повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Інформація, поширена у ЗМІ, що зазначеним працівникам сьогодні видали паперові маски, не відповідає дійсності. Зокрема, до локомотивного депо Кременчук надійшло та видано працівникам: 750 масок; 300 респіраторів; 230 гумових рукавиць; 46 літрів засобів для дезінфекції рук; тощо», – говориться у повідомленні.

В той же час прес-служба додає, що в запасі депо ще залишається 160 медичних масок та 250 масок багаторазового використання.

«Укрзалізниця» стверджує, що постійно поповнює запаси засобів індивідуального захисту аби убезпечити роботу колективу, задіяного у перевезенні стратегічно важливих вантажів.

Зокрема, силами регіональних філій закуплено та передано структурним підрозділам: понад 268 тис. захисних масок та респіраторів; поставлено понад 18 тис. літрів антисептику для рук.

«Крім того, регіональні філії забезпечені одноразовими рукавицями, окулярами, засобами для дезінфекції приміщень та рухомого складу тощо», – додається у повідомленні.

Прес-служба зазначає, що найближчим часом планується поставити ще понад 1,2 млн засобів захисту дихальних шляхів.

«Укрзалізниця» також здійснює централізовані закупівлі засобів індивідуального захисту для залізничників. У такий спосіб закуплено: 9,5 тис. респіраторів; 4,5 тис. літрів антисептику. Планується закупити 500 тис. масок та близько 50 тис. літрів антисептику для рук», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, інформація про те, що паперові маски були видані працівникам локомативного депо «Кременчук» поширило видання «Обозреватель» з посиланням на інформацію одного з працівників. Зокрема, він розповів, що йому та колегам видали маски, зроблені за допомогою паперу та канцелярських гумок.

Back to top button