Україна

“Укрзалізниця” введе єдиний логістичний тариф на доставку вантажів

“Укрзалізниця” планує запропонувати ринку єдиний логістичний тариф на доставку вантажів вже у квітні 2021 року, повідомляє 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“У квітні ми плануємо запропонувати ринку єдиний логістичний тариф, оскільки тариф на перевезення складається з двох складових: регульованих державою (це доступ на колії й тяга) і нерегульованих (вартість вагона)”, – заявив в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” голова правління компанії Володимир Жмак.

Він також наголосив, що “Укрзалізниця” не хоче залишатися для ринку “вагонною компанією”.

“Ми нікому не пропонуємо вагони, ми пропонуємо комплексну послугу з перевезення вантажів. Хто незадоволений підходом? Той, хто свого часу накупив “задешево” старих вагонів, користуючись тим, що вони у сусідніх країнах потрапили під обмеження щодо продовження термінів їх експлуатації, і у такий спосіб створив на українському ринку профіцит вагонів”, – зазначив Жмак.

Крім цього, за його словами, до недавнього часу на ринку було дуже багато вагонів “Укрзалізниці”, які були здані в оренду експедиторам за невигідною для компанії ціною, проте ринку вантажовідправників ці вагони пропонувалися вже втричі дорожче.

 

 

 

 

Back to top button