Україна

«Укрзалізниця» уклала угоду на поставку 200 тис. т дизельного палива

АТ «Укрзалізниця» уклала в системі Prozorro.Публічні закупівлі рамкову угоду на поставку 200 тис. т дизельного палива на 5,3 млрд грн. Про це пише 1NEWS, посилаючись на gmk.center.

Філія «Центр забезпечення виробництва» УЗ уклав угоду з такими компаніями:

  • ТОВ «Мартін Трейд»;
  • ПП «ОККО Контракт»;
  • ТОВ «Торум»;
  • ТОВ «Альянс Енерго Трейд»;
  • ТОВ «Торговий дім« Газтрім »;
  • ТОВ «Торговий дім Сокар Україна»
  • ТОВ «Ліван Торг»;
  • ТОВ «Оіл-Трейд 2018».

Рамкова угода передбачає спрощену закупівлю у разі необхідності. Закупівлі проводяться в заявлених межах. У цьому випадку до 5,3 млрд грн і 200 тис. т. Термін угоди – до 30 березня 2022 року.

Відзначимо, що за останні два місяці в системі Prozorro.Публічні закупівлі УЗ вдалося провести лише один тендер на закупівлю дизпалива – 10 тис. т на 264,2 млн грн. Три тендери перебувають на стадії реєстрації пропозицій – 398,7 тис. л на 10,1 млн грн. Три тендери на перекваліфікації – 460 тис. л на 13,4 млн грн, а два не відбулися – 265,4 тис. л на 6,9 млн грн.

Нагадаємо, що 30 червня УЗ заявила про залишення в резерві управління залізниці 38 магістральних і 85 маневрових тепловозів через відсутність палива. Крім того, на станційних коліях через відсутність локомотивів залишено 59 вантажних поїздів.

У свою чергу міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що виниклий дефіцит дизельного палива на «Укрзалізниці» подолають до кінця робочого тижня.

Це вже другий випадок з недозабезпеченням паливом залізниці цього року. 19 квітня «Укрзалізниця» заявила про різке скорочення запасів дизпалива. Наявний ресурс давав залізничному оператору змогу працювати ще чотири дні. УЗ звинуватила постачальників у відмові відвантажувати паливо за договорами.

Учасники паливного ринку пояснили зростання цін на дизпаливо і зрив поставок УЗ наміченим дефіцитом ресурсу. Пізніше УЗ заявила, що з травня 2021 року основні шляхи поставок нафтопродуктів перерозподіляються і транспортувати більшу їх частину залізничний оператор буде через морські порти України.

Back to top button