Україна

«Укрзалізниця» на 8% підвищить зарплатню працівникам

Компанія “Укразалізниця” вирішила підвищити заробітну платню робітникам та повернути соціальні виплати, скасовані через кризу на тлі поширення коронавірусу, повідомляє 1NEWS з посиланням на Суспільне.

“Керівництво Укрзалізниці в діалозі з профспілками домовилися з квітня 2021 року відновити п’ятиденний робочий тиждень для всіх працівників. Також товариство ініціює підвищення заробітної плати залізничників на 8% та відновлення соціальних виплат, які було відтерміновано у зв’язку з кризою, спричиненою COVID-19”, — заявив виконувач обов’язкыв голови правління АТ “Укрзалізниця” Іван Юрик.

Він відзначив, що рішення було досягнути під час перемовин із профспілкою залізничників та транспортних будівельників. Раніше профспілка заявила, що 31 березня відбудеться акція “робота за правилами” через зниження зарплатні та неприйнятні умови праці.

Юрик також зазначив, що вже з квітня добові витрати на відрядження у межах України залізничників буде збільшено на 25%.

Водночас, голова професійної спілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк у коментарі Суспільному зазначив, що попри рішення “Укрзалізниці” щодо зарплатні, акція “Робота за правилами” 31 березня все одно відбудеться.

 

 

Back to top button