Україна

“Укрзалізниця” побудує новий контейнерний термінал

Публічне акціонерне товариство “Укрзалізниця” має намір побудувати контейнерний термінал на станції “Ковель” у Волинській області і вважає перспективним будівництво термінального комплексу на станції Чоп в Закарпатській області, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу УЗ.

“Ковель” − це ключова точка на залізничній карті, модернізація інфраструктури якої дасть змогу створити новий транзитний коридор, який стане конкурентом переходу “Брест − Малашевич”. Зараз Укрзалізниця почала пошук партнерів для будівництва контейнерного терміналу на станції “Ковель”, − сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, вже сьогодні спостерігається стрімке зростання вантажопотоку між Європейським Союзом і Україною, тому Укрзалізниця реагує на цю тенденцію і розвиває нові вантажні маршрути.

“Перспективним є створення термінальних комплексів на станції “Чоп”, де будуть оброблятися вантажі, що прямують у центральну і північну Європу”, − сказано в повідомленні.

Також наголошується, що Укрзалізниця планує в 2020 році завершити електрифікацію ділянки “Ковель − Ізов”. Зараз вже виконано техніко-економічне обгрунтування проекту електрифікації і є позитивний експертний висновок.

Найближчим часом Укрзалізниця розробить проект електрифікації та надасть його на розгляд і затвердження уряду.

До складу “Укрзалізниці” входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровська залізниці, а також інші підприємства й організації єдиного виробничо-технологічного комплексу, що забезпечують перевезення вантажів і пасажирів.

 

 

 

Back to top button