Україна

Укрпошта збирається проводити банківські операції

87 провідних поштових операторів світу є банками, для Укрпошти можливість стати банком з’явиться після прийняття законопроекту у Верховній Раді, який пропонує уповноважити поштового оператора надавати послуги з обслуговування поштових рахунків і здійснювати емісію електронних платіжних засобів, інформує 1NEWS з посиланням на liga.net.

Про це повідомив керівник компанії Укрпошта Ігор Смілянський в інтерв’ю

“Закон присвячено виключно платежам, рахункам і переказу грошей. А через банків-партнерів ми зможемо, безумовно, в тому числі видавати кредити. Більш того, ми для банків відкриємо всю цю аудиторію, яка зараз для них закрита”, – сказав він.

Також він зазначив, що зараз компанія обслуговує 4,5 млн пенсіонерів.

“Ось вже базова цифра. Це тільки пенсіонери, а в селах живуть не тільки вони. Тому я впевнений, що якщо ми будемо єдиним фінансовим інститутом і зробимо це вигідно і зручно (не через адміністративний тиск, – ред.), це спрацює… А знаючи більше про клієнта, ми починаємо робити гроші на інформації”, – сказав Смілянський.

За його прогнозом, в разі прийняття закону Укрпошта запустить обслуговування своїх карт протягом року.

Крім того, він зазначив, що зараз Укрпошта встановлює 5000 терміналів для прийому банківських карт. Також компанія планує видати 5-7 мільйонів банківських карт в разі прийняття відповідного закону.

Як відомо, Укрпошта виступає за надання їй права працювати із засобами населення в рамках обмеженою банківської ліцензії, зокрема, відкриваючи їм рахунки. Однак Нацбанк виступає проти, вказуючи на наявність на ринку чотирьох великих держбанків, сумарна частка яких після приватизації Приватбанку перевищила 50% ринку.

Раніше в Укрпошті повідомляли, що компанією розглядається три сценарії розвитку фінансових послуг – або самостійно, або шляхом покупки банку, або співпраці з іншими фінустановами.

За словами глави Укрпошти, на даний момент компанія вже веде переговори з деякими невеликими банками з метою стратегічного партнерства.

У грудні 2017 року НБУ уточнив для Укрпошти вимоги щодо грошових переказів.

 

 

 

 

 

Back to top button