Україна

«Укрпошта» разом з проектом «Діємо для здоров’я» продають NFT-токен найтурботливішої марки

Україно-швейцарський проект «Діємо для здоров’я» разом з Укрпоштою створили найтурботливішу поштову марку, яка мотивує піклуватися про старших рідних. До 14 липня включно її можна придбати як NFT-токен на платформі Open Sea. Той чи та, хто придбає цю поштову марку, буде володіти мистецьким твором, який оберігається блокчейн технологією, повідомила 1News прес-служба проекту «Діємо для здоров’я».

«В Україні понад 75 % смертей від ускладнень, пов’язаних із COVID-19, спостерігають серед людей старше 60 років. Щоб мотивувати людей більше піклуватися про своїх старших рідних у часи пандемії, була створена кампанія “365 днів турботи”. Вона складається із простих та дієвих порад на кожен день, щоби спростити турботу про рідних. Ці поради можна знайти у соціальних мережах, а також на сайті кампанії. Кампанія реалізується спільно із Центром громадського здоров’я МОЗ України», – говориться у повідомленні.

У рамках кампанії «365 днів турботи» була створена марка разом із Укрпоштою за проектом «Власна марка». Фізичні листи із цією маркою українці могли надіслати своїм рідним у День турботи про рідних, 4 червня.

Зараз «Діємо для здоров’я» з Укрпошта створили NFT-токен, тобто мистецький цифровий об’єкт у вигляді найтурботливішої марки. Кошти із продажу токену будуть використані, щоб попіклуватися про старших людей, в яких немає близьких.

Як її можна придбати?

  • Створити собі електронний гаманець Metamask. Для цього можна встановити розширення Metamask у браузері;
  • Придбати криптовалюту у гаманці або перевести її з іншого гаманця. Для NFT-токенів здебільшого використовується Ethereum (ETH);
  • Зареєструватися на сайті Open Sea;
  • Знайти лот «Найтурботливіша марка» й робити ставки;

Аукціон на придбання «Найтурботливішої марки» буде тривати до 14 липня 2021 року включно.

Back to top button