Україна

“Укроборонпром” заробив на прозорій оренді і продажах майна 21,6 млн грн

Підприємства державного концерну “Укроборонпром” за період з січня по вересень провели 480 аукціонів, заробивши на прозорій оренді і продажах майна 21,6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба концерну, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“За 8 місяців цього року підприємства Укроборонпрому заробили на прозорій оренді та продажі майна 21,6 млн грн. Ще на понад 10 млн грн – успішно провели аукціони. Ухвалення ЗУ “Про оренду державного та комунального майна” з одного боку та відсутність підзаконки до нього – з іншого заблокували оренду держмайна в Україні щонайменше на півроку. І лише місяць тому були ухвалені останні підзаконні акти, які дозволяють держпідприємствам виходити на прозору оренду майна”, – зазначила Бігун.

Зазначається, що із 480 аукціонів лише чотири пов’язані з орендою, решта пов’язані з продажем майна, в основному металобрухту та списаних автівок.

“Згадані чотири аукціони Укроборонпрому з оренди майна не підпадають під дію Закону. Заводи “Маяк” та “Радар” не є класичними держпідприємствами, це публічні акціонерні товариства. Тому продаж свого майна через Прозорро є їхньою власною ініціативою. Втім, тепер їхній досвід дозволить концерну зробити аукціони з оренди держмайна максимально ефективними”, – – пояснила Бігун.

У концерні підкреслили, що сьогодні оренда держмайна відбувається через відкриті аукціони на Прозорро. Крім того, закон дає право орендодавцям не продовжувати діючі договори на наступний період, який зазвичай сягав 5-10 років.

Back to top button