Україна

Укроборонпром відсторонив від роботи директорів двох заводів


Укроборонпром відсторонив від роботи директорів двох заводів

Половина кримінальних проваджень, зареєстрованих з 28 червня по 2 листопада щодо підприємств, які входять до складу АТ, була розпочата з ініціативи компанії за результатами внутрішніх службових перевірок.

За чотири місяці (від кінця червня до початку листопада) керівництво АТ Українська оборонна промисловість за виявленими фактами порушень і зловживань тимчасово відсторонило від виконання обов’язків двох директорів підприємств. Про це повідомляє пресслужба УОП.

Повідомляється, що один з них може бути причетним до численних порушень у фінансово-господарській діяльності заводу, а інший створив умови для експорту товарів подвійного використання під виглядом цивільних агрегатів, і ці агрегати можуть застосовуватися для авіаційної техніки повітряно-космічних сил РФ.

Директор, причетний до експорту, вже отримав повідомлення про підозру і перебуває під вартою в слідчому ізоляторі СБУ.

Повідомляється також, що з ініціативи нового керівника одного з підприємств УОП правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактами так званої “прихованої оренди”: йдеться про можливе зловживання службовим становищем для незаконної передачі нежитлових приміщень у користування третім особам.

В УОП зазначили, що майже половина кримінальних проваджень, зареєстрованих з 28 червня по 2 листопада щодо підприємств, які входять до складу АТ Українська оборонна промисловість, була розпочата з ініціативи компанії за результатами внутрішніх службових перевірок.

У вказаний період на кількох підприємствах товариства проведено близько 20 слідчих дій і заходів забезпечення кримінального провадження: обшуки, тимчасовий доступ до речей та документів тощо.

Раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни НАБУ зареєструвало 30 “оборонних” справ. Загалом антикорупційне бюро веде 70 кримінальних проваджень, які стосуються оборонної сфери.

НАБУ викрило мільярдну схему на оборонному заводі
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button