Україна

Укренерго зменшило обсяг відключень у 10 областях


Укренерго зменшило обсяг відключень у 10 областях

Через негоду, бойові дії і з технічних причин залишаються без енергоживлення понад 500 населених пунктів у семи областях.

В Україні діють цілодобові графіки відключень електроенергії. Але у 10 областях до 14:00 скасована одна черга відключень, повідомило Укренерго у вівторок, 23 липня.

“Завдяки активізації роботи СЕС (сонячних електростанцій – ред.), до 14:00 скасовується одна черга відключень у Львівській, Закарпатській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях”, – йдеться в повідомленні.

А з 14:00 до 24:00 будуть діяти три черги відключень. Це означає, що у половини українців одночасно не буде світла.

Станом на ранок через негоду залишаються без енергоживлення 14 населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлені ще 503 населені пункти. Зокрема, через бойові дії є відключення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях. А з технічних причин знеструмлювалися споживачі у Київській області.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 24 873 МВт-год, з максимальною потужністю 1 251 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, в Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла. У компанії вважають, що дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button