Україна

Укренерго заявило про відсутність дефіциту потужностей


Укренерго заявило про відсутність дефіциту потужностей

Але зі збільшенням споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема це стосується Одеської, Київської, Хмельницької, Житомирської областей та Києва.

В енергосистемі на сьогоднішній день немає дефіциту потужностей, але ситуація може змінитися, якщо споживання зростатиме. Про це повідомили в Укренерго.

“Станом на сьогоднішній день, завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад Укренерго та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день, дефіциту потужності немає”, – повідомили в компанії.

При цьому споживання залишається значним через зниження температури, хоча й менше, ніж у будній день, повідомили у компанії.

В Укренерго додали, що ліміти споживання на сьогоднішню добу не запроваджувалися.

“Але при збільшенні споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема це стосується Одеської, Київської, Хмельницької, Житомирської областей та Києва, де в міру зростання споживання через мережеві обмеження можливі аварійні відключення.

Звертаємо увагу, що зняття лімітів споживання стосується лише доби 12 лютого. З початком робочого тижня та характерним для нього зростанням споживання обмеження можуть повернутися”, – пояснили у компанії.

Там додали також, що продовжуються відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та атак дронів. Здійснюється імпорт електроенергії.

Раніше в Укренерго оцінили ситуацію після атаки “шахедів”.

Нагадаємо, увечері 10 лютого українські військові знищили 20 ударних дронів Shahed-136/131, які запустили російські агресори. Водночас повідомлялося про пошкодження трьох енергооб’єктів у Дніпропетровській області.


 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button