Україна

Укренерго: “Шахеди” могли спеціально створювати для атак на інфраструктуру


Укренерго: Шахеди могли спеціально створювати для атак на інфраструктуру

У січні цього року польова група організації Conflict Armament Research (CAR) задокументувала боєголовку іранського одноразового БПЛА Shahed-131.

 
Іранські дрони могли бути модифіковані спеціально для завдання ударів по об’єктах енергетики. Про це повідомляють в Укренерго.
 
Зазначається, що у січні цього року польова група організації Conflict Armament Research (CAR) задокументувала боєголовку іранського одноразового БПЛА Shahed-131.
 
“Встановлено, що боєголовка скомпонована так, щоб давати кілька ефектів під час ураження цілі. Крім основного заряду, ударна частина містить вторинні заряди для завдання додаткової шкоди об’єкту атаки. Дослідники дійшли висновку, що такі боєголовки, можливо, були розроблені спеціально для атак на великі цілі, такі як енергетична інфраструктура. Більше того, документована боєголовка, ймовірно, була призначена для завдання якомога більшої шкоди інфраструктурі у великому радіусі”, – йдеться в повідомленні.
 
Укренерго повідомляє, що Conflict Armament Research є слідчою організацією, яка здійснює документальну фіксацію незаконних озброєнь, боєприпасів та іншого майна в зонах конфліктів, а також відстежує джерела постачання зброї. В Україні ця організація працює із 2018 року.
 
“Росія абсолютно свідомо намагається знищити українську енергетичну інфраструктуру, використовуючи знання своїх енергетиків для планування ударів і модифікуючи зброю. І документування таких удосконалень має відіграти свою роль у притягненні агресора до відповідальності”, – йдеться в повідомленні Укренерго.
 
Нагадаємо, 131 батальйону тероборони Києва потрібна допомога у купівлі зброї проти дронів.
 
Тепер “мохаджери”. Іран відправив у РФ нові дрони
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button