Україна

Укренерго різко зменшить обсяг відключень у середу


Укренерго різко зменшить обсяг відключень у середу

Більшу частину світлового дня буде застосовуватись лише одна черга відключень, прогнозують енергетики.

У середу в регіонах України будуть діяти цілодобові графіки відключень електроенергії, але їхні обсяги будуть мінімальними за останні тижні. Про це повідомило Укренерго у вівторок, 23 липня.

“З 8:00 до 20:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень. В інші години обленерго будуть застосовувати дві черги одночасно”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Також застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.

Нагадаємо, 22 липня в Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла. У компанії вважають, що дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

А вже сьогодні Укренерго кілька разів зменшувало обсяги відключень. У 12 областях вони мінімальні через активну роботу сонячних електростанцій і постачання електроенергії з Польщі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 − 2 =

Back to top button