Україна

Укренерго повідомило, що відновить електронні аукціони

Укренерго повідомило, що відновить електронні аукціони на доступ до міждержавних електромереж, що може дозволити у тому числі імпорт електроенергії з Білорусі та РФ – після рішення ОАСК, який скасував відповідну заборону, пише 1news, посилаючись на УНН.

“Окружний адміністративний суд Києва задовольнив клопотання НКРЕКП про скасування заходів забезпечення позову “ДТЕК Західенерго”, які спричинили вимушене призупинення всіх аукціонів з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж”, – повідомили в Укренерго.

Можливість для відновлення аукціонів, як вказано, знову з’явилася з 30 жовтня.

“Наразі НЕК “Укренерго” проводить технічні роботи, які дозволять відновити проведення аукціонів на електронній платформі, з урахуванням того, що місячний аукціон на доступ до міждержавних перетинів пройшов за резервною процедурою”, – вказали у компанії.

“Орієнтовна дата проведення добових аукціонів в електронній платформі — 1 листопада 2021 року для дня постачання 3 листопада 2021 року”, – додали в Укренерго.

25 жовтня стало відомо, що Укренерго скасувала аукціон на імпорт електроенергії з РФ та Білорусі через рішення суду за позовом “ДТЕК Західенерго”. Можливість для відновлення імпорту з цих країн має з’явитися з 1 листопада.

Так, 26 травня НКРЕКП ухвалила заборону на імпорт електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року. Згодом її продовжили ще на місяць.

На тлі можливості відновлення імпорту електроенергії з РФ та Білорусі з 1 листопада, днями відбувся місячний аукціон на доступ до міждержавних перетинів, однак, за резервною процедурою.

Це відбувається на тлі невиконання плану за накопиченням вугілля на ТЕС для виробництва електроенергії в Україні.

Back to top button