Україна

Укренерго повідомило про наслідки ракетної атаки


Укренерго повідомило про наслідки ракетної атаки

Через обстріли зафіксовано нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській і Херсонській областях.

Чергова масована ракетна атака російських агресорів не вплинула на роботу енергосистеми України. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 8 січня.

Ранкова масована ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим станом на ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Знеструмлено одне вугледобувне підприємство в Донецькій області. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Також через негоду – сильний вітер, мокрий сніг, ожеледицю – знеструмлено 396 населених пунктів. В Дніпропетровській області 202 населених пункти, в Кіровоградській – 79, в Миколаївській – 54, в Одеській – 58, в Черкаській – 1. В Донецькій області понад добу – 4.

Енергетики стверджують, що виробленої електроенергії вистачає для забезпечення енергопостачання всіх споживачів. Разом з тим вони просять українців особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів в години максимального споживання – з 16:00 до 19:00.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію вдень зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 2 865 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 469 МВт. Експорт не здійснюється.

Нагадаємо, сьогодні вранці росіяни атакували ракетами чотири регіони України. Відомо про загиблих і десятки постраждалих. Дані ще уточнюються.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button