Україна

Укренерго попередило про дефіцит в енергосистемі


Укренерго попередило про дефіцит в енергосистемі

Дефіцит буде зберігатися протягом дня – з 8:00 до 20:00 – на тлі відчутного похолодання, зазначили у компанії.

В енергосистемі України виник дефіцит. Диспетчерський центр Укренерго оцінює його у 5%, повідомила компанія у середу, 17 січня.

Вказано, що дефіцит буде зберігатися протягом дня – з 8:00 до 20:00 – на тлі відчутного похолодання: від -3 °C16 січня до -7 °Cсьогодні, 17 січня.

“Виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі означає, що коли через похолодання споживання електроенергії  стрімко зростає, електростанціям важко так само швидко збільшити її виробництво. І тут, в період з 8:00 до 20:00, дуже важливою є допомога споживачів – свідоме користування  потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами, зменшить зростання споживання, відповідно зменшиться навантаження на електростанції”, – йдеться у повідомленні.

При цьому наразі виробленої електроенергії вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Вчора в аварійний ремонт вийшли два блоки теплоелектростанцій. Повернуто в роботу після ремонту один блок.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини, Румунії та Молдови обсягом 3 764 МВт·год з максимальною потужністю в окремі години до 626 МВт. Експорт не ведеться.

Станом на ранок середи через негоду залишаються знеструмленими більше доби  10 населених пунктів в Кіровоградській області. Ремонтні бригади обленерго працюють цілодобово. Відновлення затримується через велику кількість пошкоджень.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській,  Сумській області. Там тривають відновлювальні роботи.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 380 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Кіровоградській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо, 15 січня, Міненерго заявило про рекордне обледеніння електромереж. Найскладніша ситуація була у Кіровоградській області.

А напередодні стало відомо про займання на одній з прифронтових ТЕС. Також ворог ударив по одній ТЕС у Донецькій області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button