Україна

Укренерго оцінило можливість дефіциту найближчої доби


Укренерго оцінило можливість дефіциту найближчої доби

Ситуацію ускладнює те, що через щільну хмарність сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей, зазначили енергетики.

Станом на ранок п’ятниці НЕК Укренерго не прогнозує дефіциту в енергосистемі, однак просить українців ощадливо споживати електроенергію. Про це компанія повідомила 1 грудня.

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр Укренерго поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Але ситуацію ускладнює те, що через щільну хмарність сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні експорт електроенергії відсутній. Імпорт незначний і здійснюється переважно в денні години зі Словаччини, Румунії, Молдови загальним обсягом 177 МВт-год.

За даними Укренерго, сьогодні через негоду залишаються знеструмленими 66 населених пунктів, з них 14 більше доби у Одеській області. Також є відключення в Закарпатській, Київській, Сумській і Чернігівській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 426 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо, 29 листопада українців попередили про дефіцит в енергосистемі. Енергетики попросили громадян ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня.

Також стало відомо, що в Україні рівень споживання електроенергії зріс до максимального. При цьому графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button