Україна

Україну відвідав заступник держсекретаря США


Україну відвідав заступник держсекретаря США

Урядовець зустрівся з персоналом американського посольства у Києві, міністром фінансів України Марченко та з віцепрем’єром з відновлення Кубраковим.

Заступник держсекретаря США з питань менеджменту і ресурсів Річард Верма, який перебуває з візитом в Україні, зустрівся з представниками української влади. Про це він повідомив у Твіттер.

Американський урядовець запевнив, що Вашингтон разом із союзниками продовжуватиме надавати Україні необхідну підтримку для захисту своєї незалежності.

За його словами, метою візиту була оцінка того “як американська підтримка допомагає Україні захищатися від російської агресії”.

Крім зустрічі з персоналом американського посольства у Києві, заступник держсекретаря США провів зустріч з міністром фінансів України Сергієм Марченко, з віцепрем’єром з відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим. Сторони обговорили майбутнє відновлення України та американські інвестиції в український енергетичний сектор.

Як зазначив американський дипломат, тривала підтримка України означає надання Києву безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс планує візит до України.

Раніше до Києва приїздила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button