Україна

Україну відвідав начальник Генштабу Чехії


Україну відвідав начальник Генштабу Чехії

Приклад України у війні з Росією є неоціненним досвідом для країн НАТО, зазначив Карел Ржегка.

Делегація Збройних сил Чеської Республіки на чолі з начальником Генерального штабу ЗС Чехії Карелом Ржегки відвідала Україну з офіційним візитом. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вівторок, 30 серпня.

4508420

 

Під час візиту чеську делегацію ознайомили із ситуацією з безпекою в Україні, складом, чисельністю угруповань з РФ як на тимчасово окупованих територіях України, так і на території Росії вздовж кордону України та території суміжних країн. Також було представлено інформацію про втрати окупантів, виявлені факти порушення противником правил ведення війни та злочинів проти людяності.

Крім того, військові Чехії та України обговорили ймовірний характер дій російських військ надалі, ситуацію з безпекою на українсько-білоруському кордоні та тенденції розвитку військово-стратегічної обстановки у Східній Європі та Чорноморсько-Азовському регіоні.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що приїзд чеської делегації є свідченням системної підтримки та солідарності у війні проти РФ.

“Я ціную залученість та допомогу Чеської Республіки, дієву підтримку військових, високий рівень нашої військової співпраці, а також гостинність, з якою чеський народ зустрів біженців з України”, – наголосив Залужний.

Ржегка, у свою чергу, зазначив, що приклад України у війні з Росією – це неоціненний досвід для країн НАТО. Чехія ж – одна з держав, яка продовжуватиме допомагати і надалі Україні та її армії.

Також повідомляється, що делегація Збройних сил Чехії відвідала місця скоєння воєнних злочинів російськими окупантами, зокрема міста Чернігів та Харків.

Нагадаємо, Чехія передала Україні 72 танки радянських зразків. Натомість Прага отримає від Німеччини 15 танків Leopard.

Також Чехія передала Україні ударні гелікоптери Мі-24. ЗСУ вже використовують ці машини у боротьбі проти російських агресорів. При цьому кількість переданих гелікоптерів не уточнювалася.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button