Україна

Україну назвали найкращою країною для ІТ-аутсорсингу у Східній Європі

Зокрема, Україна посідає перше місце серед таких країн, як Хорватія, Румунія, Білорусь, Болгарія, Чехія, Угорщина, Польща за вартістю години розробки програмного забезпечення

Україна посіла перше місце серед країн Східної Європи за привабливістю для ІТ-аутсорсингу.

Про це йдеться у звіті нідерландської компанії з розробки програмного забезпечення та технологічного консалтингу Daxx, – інформує 1News.

У своєму звіті привабливості країн для IT-аутсорсингу назвала Україну №1 IT-офшором у Східній Європі та найкращим у світі для найму програмістів.

Зокрема, Україна посідає перше місце серед таких країн, як Хорватія, Румунія, Білорусь, Болгарія, Чехія, Угорщина, Польща за вартістю години розробки програмного забезпечення. Так в Україні вартість складає 30-60 дол, для порівняння в Польщі — 45-69 дол.

В Daxx зазначають, що компанії, які приймають рішення про аутсорсинг у Східну Європу, часто з радістю відкривають для себе багатство технічних талантів і наявність першокласних інженерів, орієнтованих на інновації.
У регіоні проживає понад 1 млн програмістів. Близько третини з них (30,8%) знаходяться в Польщі, ще 15,4% живуть в Україні, 10,7% – в Румунії.
Протягом останніх двох десятиліть Східна Європа стала одним з найбільших регіонів постачання послуг з розробки програмного забезпечення. На Україну, Польщу, Румунію та Білорусь припадає 5% світового ринку ІТ-аутсорсингу.
Back to top button