Україна

Українцям пояснили, як не дозволити шахраям взяти кредит на ваше ім’я

В Україні викрили нову схему, по якій аферисти обманюють громадян. Про це повідомили в ефірі телеканалу Україна, передає 1NEWS.

Аферисти беруть на ім’я людей кредити, про які жертви навіть не здогадуються. Так, мешканка Києва Олександра Наконечна, грн, з яких 15 тис. Грн – відсотки.

Схема шахрайства проста. Аферисти купують в інтернеті дані українців, які незрозумілим чином зливають в Мережу. Експерт з психологічної кібербезпеки Наталія Бугайова вважає, що дані можуть завантажувати недобросовісні співробітники банків, які звільнилися з установи. Далі, коли у шахраїв є доступ до інформаційної бази, вони просто оформляють кредит.

Як уберегтися від подібних афер, розповів експерт з безпеки Руслан Болгов. За його словами, українці можуть заборонити собі брати в борг. Якщо людина не планує оформляти кредити, він може звернутися в Українське бюро кредитних історій і поставити заборону на отримання кредитів. Причому ця заборона можна буде зняти в будь-який момент.

Крім того, коли ви надаєте свої документи банку, необхідно простежити, щоб працівник установи проставив позначки на кожному аркуші. Це означає, що копія надана для конкретного дії в конкретному закладі та використовувати її в інших цілях неможливо.

Якщо ви передаєте інформацію в режимі онлайн, слід користуватися додатком «Дія». Програма створює спеціальне маркування на документах, де вказані підпис, час і дату. Це унеможливить використання даних для інших цілей.

 

 

 

Back to top button