Україна

Українцям дозволили оформляти “старі” паспорти у вигляді книжки

Таке рішення ухвалив Верховний Суд України

Верховний суд захистив право особи на невтручання в особисте життя у зв’язку з обробкою персональних даних та зняв заборону на оформлення паспорта старого зразка.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особистості”, – йдеться у постанові Верховного суду.

Рішення було прийнято за результатами розгляду позову жительки Житомирської області, яка відмовилася отримувати електронний носій, що містить її персональні дані. Позивачка мотивувала свою відмову релігійними переконаннями.

У Суді розглянули апеляційні скарги жительки Житомирської області на зразкове рішення Касаційного адміністративного суду Верховного суду, згідно з яким релігійні переконання не є підставою для відмови від отримання ID-картки.

Судді частково задовольнили скаргу і зобов’язали Коростенський районний відділ Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області оформити та видати українці паспорт у вигляді книжки.

Джерело: Укрінформ

Back to top button