Україна

Українців зобов’яжуть звітувати за кожну копійку доходів

Україна йде по шляху впровадження щорічних декларацій про доходи не тільки для депутатів і чиновників, а й для всіх громадян, інформує 1NEWS з посиланням на today.ua.

За помилки в даних і за умисний обман будуть жорстко карати.

В уряді України мають намір змусити кожного громадянина країни щорічно подавати декларацію про доходи. Українці повинні будуть чесно і без приховування інформації вносити дані про своє майно і джерела доходів.

Депутат Верховної Ради України Муса Магомедов розповів, що подача декларації є складною і відповідальною справою. Щоб правильно заповнити, необхідно скористатися допомогою кваліфікованого юриста.

“За доведений обман в деклараціях, коли немає сумнівів, що це не помилка, потрібно карати. Для того щоб заповнити першу декларацію, я витратив місяці три, щоб не допустити жодної помилки. Більш того, я звернувся до юристів, незважаючи на те, що у мене все доходи білі, по всьому сплачені податки. Я платив юристам, щоб вони мені допомагали, вони знають, як це працює, як це потрібно робити. Зараз ми тренуємося на депутатах, потім все це чекає вас”, – розповів нардеп Муса Магомедов.

На думку народного обранця, уряд вже зараз має на рівні законодавства врегулювати всі нюанси подання декларацій населенням України. Муса Магомедов впевнений, що незабаром українцям знадобиться чітке розуміння того, за що і як каратимуть в разі допущення помилок і внесення некоректної інформації в декларації про доходи.

 

 

 

 

Back to top button