Україна

Українців попередили про масовий злом через Facebook – 1News

Facebook


Фото з відкритих джерел

Зловмисники надсилають повідомлення, за допомогою яких зламують і крадуть дані

Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) попередила українців про масовий злом через соціальну мережу Facebook. Зловмисники надсилають повідомлення, за допомогою яких зламують і крадуть дані. Про це повідомляється на сторінці CERT-UA.

Фахівці пояснили, що через Facebook приходить повідомлення:

  • Повідомлення містять посилання, при відкритті якого в мобільному браузері завантажується HTML-сторінка, що містить JavaScript-код.
  • Браузер переходить за URL-адресою з доменом 87yc[.]xyz.
  • Після цього браузер завантажує і виконує додатковий JavaScript-код, що імітує сторінку авторизації Facebook і відправляє введені призначені для користувача дані зловмисникам.

У разі, якщо ширина екрану перевищує 800 пікселів, посилання відправляє на головну сторінку сайту YouTube. Як припускає CERT-UA, таким чином система відфільтровує не мобільні пристрої.

Експерти також вийшли на доменне ім’я rwi2v[.] eu, яке створено 4 лютого 2022 і пов’язане з email-адресою [email protected][.] com, з яким, у свою чергу, пов’язані ще 7 подібних доменних імен, створених у листопаді-грудні 2021 року.

1News за темою: Хакерська атака на сайт Міноборони триває: Відомство пояснило ситуацію

Їх використовує невстановлена група осіб, яка називає себе “TeamLucernaRD”, з листопада 2021 року. Мета зловмисників – викрадення аутентифікаційних даних користувачів Facebook.

“Відношення даної активності до атаки на інформаційні ресурси 15.02.2022 не підтверджено. Закликаємо не переходити за підозрілими посиланнями і використовувати мультифакторну аутентифікацію”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, в роботі додатків “Приват24” та “Ощад 24/7” стався збій. Причиною збоїв у роботі систем стала чергова хакерська атака. Згодом стало відомо, що атаки зазнали й сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button