Україна

Українців попередили про дефіцит ранніх овочів

Українців попередили про дефіцит ранніх овочів

Фото: pixabay.com

В Україні виникла “напруга” з ранніми овочами

Незважаючи на всі складнощі та воєнний час, фактично весняна посівна кампанія завершується.

 

В Україні через тимчасову окупацію частини південних регіонів виникли проблеми з постачанням ранніх овочів. При цьому дефіцит базових продуктів не очікується. Про це сказав перший заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький в інтерв’ю Українському радіо.

 

 

“Є напруга з ранньою овочевою групою, зокрема, це молода цибуля, морква, буряк, адже овочі саме ранньої групи вирощували у Херсонській та Запорізькій областях”, – сказав він.

 

Водночас, у річному споживанні чиновник не бачить жодних загроз у дефіциті базових продуктів харчування.

 

“Щодо можливого дефіциту тих чи інших продуктів, то 182 тисячі гектарів посаджених цукрових буряків – це більш ніж достатньо, щоб задовольнити внутрішній ринок, і навіть можна буде експортувати. З соняшниковою олією також немає обережності, у нас існує запас соняшнику – це десятирічне споживання олії. Крім того, посаджено 1,1 мільйон гектарів картоплі – це більш ніж достатньо для внутрішнього споживання”, – додав заступник міністра.

 

За словами Висоцького, попри всі складнощі та воєнний час фактично весняна посівна кампанія завершується. Вже посіяно близько 90% того, що планувалося посіяти цього року. Посіяно 200 тисяч гектарів ярої пшениці, майже мільйон ярого ячменю, 157 тисяч гектарів вівса, 50 тисяч гектарів гречки, проса, 4 млн. гектарів соняшника.

 

Раніше повідомлялося, що російські окупанти незаконно вивезли з тимчасово захоплених територій України 500 тисяч тонн зерна, десятки тисяч тонн олії, овочів та сільгосптехніку.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button