Україна

Українців хочуть штрафувати на 5100 гривень за відсутність захисної маски

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що на доручення прем`єр-міністра розроблено законопроект про відповідальність за неносіння масок громадянами України. Про це заявив міністр на засіданні Кабінету міністрів, пише «РБК-Україна».

Зазначається, що для юридичних осіб штрафи складають від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 грн – 5100 грн).

Як зазначив Малюська, відповідальність передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення. Також окремо прописана відповідальність юридичних осіб – власників закладів і громадського транспорту, які зобов’язані пропускати громадян лише за наявності масок.

«Для фізичних осіб штрафи порівняно не великі. Тобто, трішки зменшені штрафи, ніж зараз передбачені загальним порушенням правил карантину», – уточнив він.

Нагадаємо, зараз штраф за порушення правил карантину, в тому числі перебування в громадському місці без засобів захисту, якими є маски, складає 17 000 гривень. Випадки штрафування громадян за відсутність масок постійно фіксуються правоохоронцями.

Back to top button