Україна

Українці за кордоном – трудові мігранти побили рекорд по грошовим переказам – 1News


Фото з відкритих джерел

Найбільше переказів було здійснено з Польщі, США та Британії

За 2021 рік трудові мігранти переказали в Україну найбільшу за увесь час суму грошей – 15 млрд доларів. Про це повідомив Національний банк.

Як зазначається, за 2021 рік в Україну було перераховано 15 млрд доларів, з яких 14,98 млрд доларів – у якості оплати праці.

Таким чином перекази за рік зросли на 3 млрд доларів, або на 25,4%.

При цьому, чиста оплата праці (тобто оплата за винятком витрат мігрантів у країні перебування) становила 10,5 млрд доларів.

Зокрема приватні трансферти становили 4,5 млрд доларів, причому з них 2 млрд доларів – перекази робітників, що працюють за кордоном понад рік.

А за підсумками трьох кварталів 2021 року стали відомі країни, з яких прямують кошти в Україну. Так, 4,3 млрд доларів надійшло з Польщі. До першої трійки увійшли США (1,1 млрд дол) та Британія (0,8 млрд дол).

1News за темою: Українці в кілька разів збільшили виведення грошей за кордон на тлі чуток про “російське вторгнення”

Раніше повідомлялося, що кількість українських трудових мігрантів за кордоном у 2021 році становила 1 млн 167 тис. Цей показник збільшився на 11%, у порівнянні з 2019 роком.

Так, найбільше зовнішніх трудових мігрантів походять із Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Херсонської та Львівської областей.


Джерело

Back to top button