Україна

Українці їдять свинини у три рази менше ніж європейці

Про це розповів виконавчий директор асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко, передає 1NEWS.

Українські м’ясопереробні підприємства завантажені менш ніж на половину, при цьому у світі спостерігається дефіцит свинини, який нікому покрити.

“Обсяги внутрішнього споживання свинини мають потенціал для збільшення як мінімум удвічі. М’ясо повинно стати доступним для населення України. Крім того, існує світовий дефіцит свинини, який нікому закрити, а це ще 10 млн тонн”, – заявив експерта.

В асоціації відзначають, що, навіть за оптимістичними прогнозами, такий дефіцит залишиться на найближчі 10 років. В Євросоюзі ціни на свинину у 2019 році зросли в півтора раза, що приносить місцевим свинарям і переробникам надприбуток і забезпечує рентабельність інвестицій 100% на рік і більше.

В Україні, за даними асоціації, станом на 1 червня чисельність поголів’я свиней встановило антирекорд – 5,7 млн голів, із яких лише 3,3 млн голів вирощуються в промисловому свинарстві. Для порівняння, поголів’я свиней у невеликий по площі Данії оцінюється в 12 млн голів, Бельгії – 6,2 млн голів. При цьому споживання свинини на одного жителя в рік становить: у країнах Європейського Союзу – 45 кг, в Китаї – 40 кг, у Білорусі – 38 кг, в Росії – 30 кг, а в Україні — лише 15 кг.

 

 

Tags

Останні новини

Back to top button
Close
Close