Україна

Українці взяли іпотечних кредитів на понад 6 млрд


Українці взяли іпотечних кредитів на понад 6 млрд

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області – 48; міста Києва – 31; в Одеській області – 15; Львівській – 14; Вінницькій – 12.

За програмою єОселя вже 4635 українських родин отримали іпотечні кредити на придбання житла на загальну суму 6,3 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що за минулий тиждень кредити за програмою єОселя взяли 189 родин на загальну суму 294 млн грн.

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, від початку запуску в серпні масової іпотеки, за якою можна взяти кредит під 7%, щотижня близько 200 українців беруть кредити за програмою.

Третина кредитів – саме під 7%. Лише минулого тижня на таких умовах кредити отримали 58 українців”, – розповіла вона.

Зокрема, минулого тижня кредити під 3% отримали 103 військовослужбовців та силовиків, 12 педагогів, 14 медиків та два науковця. Кредити під 7% отримали 50 українців без власного житла та вісім  ВПО.

При цьому найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (138 кредити) та у забудовника (47). Також четверо українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

За даними Мінекономіки, найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області – 48; міста Києва – 31; в Одеській області – 15; Львівській – 14; Вінницькій – 12.

Раніше повідомлялося, Україна розширює програму єОселя.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button