Україна

Українці витрачають на відпочинок і культуру 142 грн на місяць

Частка витрат на відпочинок і культуру у 2018 році становила 1,9% від загальних місячних витрат українців – 142,41 грн. Про це пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Такі дані оприлюднені в аналітичній доповіді “Економічна привабливість української культури” Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, створеній за підтримки Українського культурного фонду, – повідомляє Читомо.

Порівнюючи із 2013 роком, цей показник впав на 0,3%.

Як пояснюють в дослідженні, через війну на Сході України та економічну кризу реальні доходи українців зменшувались, тоді як продовольчі продукти й оплата підвищених комунальних тарифів зайняли більшу частку у структурі видатків.

“Унаслідок цього протягом 2014 – 2016 років можна спостерігати за зменшенням частки витрат на відпочинок і культуру, що негативно впливало на доходи підприємств та закладів культури. У 2017 – 2018 роках частка витрат на відпочинок і культуру вже зростала, проте ще не досягла “докризового” рівня 2013 року”, – зазначають автори доповіді.

Раніше повідомляли, що кожен другий українець не задоволений роботою. Найбільше умови праці не влаштовують спеціалістів у сфері сільського господарства, виробництва та охорони. Роботою задоволені менеджери, які працюють з клієнтами, перукарі, майстри манікюру, візажисти.

Back to top button