Україна

Українці вважають проблемою зміну клімату


Українці вважають проблемою зміну клімату

Особисту відповідальність за боротьбу зі зміною клімату на планеті відчувають майже дві третини опитаних українців.

Більшість опитаних українців вважають, що зміна клімату є серйозною проблемою. Про це йдеться у дослідженні Зміна клімату та мешканці України: особливості громадської думки та комунікації, у суботу, 10 серпня, опублікованому на сайті Українського кліматичного офісу.

Вказується, що зміну клімату серйозною проблемою вважають 55,6% опитаних, а ще третина визначають її надзвичайно серйозною проблемою. І лише 7% не вважають зміну клімату значною проблемою.

У той же час, 61,1% громадян нашої країни, які взяли участь в опитуванні, відчувають особисту відповідальність за боротьбу зі зміною клімату. 27,4% повністю погоджуються, що боротьба зі зміною клімату – їхня особиста відповідальність.

Говорячи про вплив зміни клімати особисто на них, 89% респондентів відповіли, що відчувають його. Причому 24,2% опитаних заявили про сильний вплив. Зокрема, вони повідомили, що погано себе почувають через коливання температур та мають додаткову потребу в охолодженні приміщень.

Більшість респондентів вважають, що основними причинами зміни клімату є діяльність людини загалом (59,5%), вирубування лісів (58,1%), а також викиди парникових газів від промисловості та енергетики (51,8%). менша частка опитаних звинувачують у змінах клімату транспорт та сільське господарство. 

При цьому, найбільш поширеними особистими внесками жителів України у збереження клімату є вимикання електричних приладів з розетки (57,4%), скорочення споживання одноразових речей (44,1%), увага до побутової техніки, яка використовує менше енергії (37,1%).

Спекотна зима. Глобальне потепління б’є рекорди

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 4 =

Back to top button