Україна

Українці в Литві зможуть обміняти водійські права без іспитів


Українці в Литві зможуть обміняти водійські права без іспитів

Литовці, що постійно проживають на території України теж зможуть обміняти свої водійські права.

Угода між Україною та Литвою про взаємне визнання й обмін національних посвідчень водія набула чинності. Про це йдеться в заяві Міністерства внутрішніх справ України, опублікованій в середу, 31 травня, на його Telegram-каналі.

Таким чином, громадяни України, що переїхали у Литву, згідно з підписаною угодою, зможуть обміняти своє національне посвідчення водія на литовське без складання іспитів.

Громадяни Литви, що постійно проживають в Україні та мають литовське посвідчення водія, теж зможуть обміняти його на українське без додаткових іспитів.

Відомство зазначає,  що для обміну слід подати:

  • документ про постійне місце проживання в країні;
  • оригінал посвідчення водія;
  • дійсну медичну довідку.

“Угода має на меті врегулювати питання взаємного визнання та обміну посвідчень водія громадян України та Литви, які переїжджають на постійне проживання в державу іншої сторони за спрощеною процедурою”, – пояснив глава МВС України Ігор Клименко.

Нагадаємо, суд за клопотанням столичної прокуратури тимчасово позбавив прав керування транспортним засобом підозрювану у вчиненні ДТП у стані наркотичного сп’яніння з тяжкими наслідками депутатку Київради Ярину Ар’єву.

ДТП під наркотиками: депутатці Київради повідомили про підозру

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button