Україна

Українці стали гірше ставитись до Росії, ніж росіяни до України – соцопитування

Суттєву роль тут зіграв фактор перемоги Зеленського і надії росіян на те, що це приведе до покращення стосунків

У вересні 2019 року, вперше за роки моніторингу, кількість тих, хто добре ставиться в Росії до України більша, ніж в Україні до Росії – 56%.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) спільно з російською недержавною дослідницькою організацією “Левада-Центр” передає 1NEWS.

За весь період спостережень (з 2008 до 2019) українці краще ставилися до Росії, ніж росіяни до України. У вересні 2019 року, вперше за роки моніторингу, кількість тих, хто добре ставиться в Росії до України більша, ніж в Україні до Росії – 56%. Погано або дуже погано до України ставляться 31% опитаних, тобто зараз росіяни дещо краще ставляться до України, ніж українці до Росії (56% у порівнянні з 54%, різниця невелика, у 2 відсоткових пункти).

Результати опитування свідчать, що в Україні у вересні 2019 року добре та дуже добре ставилося до Росії 54% українців, погано або дуже погано — 35%, 12% не визначилися.

“За останній рік ставлення українців до Росії істотно покращилося (з 48% до 54%), в той час як позитивне ставлення росіян до України коливалося в межах похибки вибірки і складало, приблизно третину населення (32-34%), але за останні місяці ставлення росіян до України різко покращилося (на 20 процентних пунктів)”, – прокоментував гендиректор КМІС Володимир Паніотто.

На думку експерта Левада-Центру Карини Піпії, суттєву роль тут зіграв фактор перемоги Зеленського і надії росіян на те, що це приведе до покращення стосунків.

“Мені здається, що тут також можливі прямі вказівки керівництва Росії щодо інформаційної політики ЗМІ”, – додала вона.

Джерело: УНН
Back to top button